Wereldjongerendagen

Van 25 tot 31 juli 2016 vonden in Krakau de 15de internationale Wereldjongerendagen plaats. Honderdduizenden gelovige jongeren uit alle werelddelen namen deel aan de grootste jongerenbijeenkomst ter wereld.

Vanuit Vlaanderen namen verschillende groepen deel aan dit grootse evenement. Jeugddienst Don Bosco trok met een 15-tal jongeren richting Krakau, maar hield eerst een paar dagen halt in Berlijn voor een eigen voorprogramma.

Het voorprogramma in Duitsland was een mix van cultuur, ontmoeting, bezinning en maatschappelijke inzet. Het thema van de Wereldjongerendagen was dit jaar zalig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden. Vanuit dat thema kozen ze er ook bewust voor de handen uit de mouwen te steken en hen in te zetten voor een paar projecten. Daarvoor gingen ze in zee met de Berliner Stadtmission, een plaatselijke vrijwilligersorganisatie. Ze werkten mee in een vluchtelingenopvang en in een kringloopwinkel en ze hoopten op die manier een beetje barmhartigheid te tonen voor anderen.